FAQ

Tävlingsregler gällande Miss Universe - Miss Earth - Miss International
& Mr Universe Sweden

Tävlingarna riktar sig mot tjejer som fyller 18år innan 1a Januari tävlingsåret och max fyllt eller fyller 28 år under tävlingsåret  - De kan söka till våra tävlingar! Du kan anmäla dig fram till 1 Aug 2018. Även för killar är det 18-28 år som gäller.

Man får ej ha barn och måste vara ogift
Som vinnare av någon världsfinal så kommer man att bo stora delar utomlands och resa väldigt mycket i arbetet - det finns då inte utrymme för att ta med sig familjen - därav denna regel.  

Tatuering
Det är tillåtet att ha tatueringar på kroppen, vill man så kan man sminka över dem i badklädesmomentet. Stora synliga tatueringar på kroppen drar dock ner vinst chanser.

Plastikoperationer
Det är tillåtet att ha opererat sig, men överdrivna ingrepp och dimensioner på tex bröst och läppar är ej att rekommendera då det inte går hem hos juryn.

Längd/Vikt
Rekommenderad längd för att ha chans att vinna en världsfinalen är mellan 168 - 182cm. Vikten beror ju mycket på hur lång man är, men en sund, hälsosam & sportig "look" är bättre än en trådsmal figur. För killar 178 - 194 cm

Live Casing/Deltävling - Ni väljer själva vilka kläder ni vill ha på er i er presentation!
När ni kommer till en casting - ha på er högklackade skor, ta med baddräkt samt var sminkad och klar! Killar ta med er badbyxor, lågskor och snygg klädsel. På castingen så kommer ni att bli provfotograferade, få gå ett "catwalk" test, samt bli intervjuvade - Därefter blir ni informerade om ni klarat testet och får vara med på finalen i er stad - Bästa tjejerna och killarna går vidare till Sverigefinalen! Även GULDKORT kan delas ut om det finns fler som är jätte bra, då går även de till Sverigefinalen! GULDKORT kan även delas ut till tjejer och killar vi träffar på våra fester och arrangemang.

Juryn
De som vunnit i sin stad är direktkvalificerade till Sverigefinalen, de som ligger på hemsidan som sökandes kommer att bli handplockade av oss där vi bestämmer vilka som skall få vara med i Sverigefinalen.

I Sverigefinalen så har vi som mål att ha 12-18 tjejer och 8-10 killar från hela landet geografiskt så gått det går. Dessa kommer att ligga uppe som finalister - de kommer ni att kunna rösta på inför Sverigefinalen. Juryn i Sverigefinalen kommer att bestå av kändisar, sport profiler och folk ur model/skönhetsbranschen.
Alla som går till Sverigefinalen har därmed samma chans att vinna oavsett hur de tagit sig till finalen!