FAQ

Tävlingsregler gällande Miss Universe - Miss International
& Man Hunt International Sweden

Tjejer & killar som söker skall vara 18 - 28 år! ( Ni får ej fylla 29 tävlingsåret).

Man får ej ha barn och måste vara ogift
Som vinnare av någon världsfinal så kommer man att bo stora delar utomlands och resa väldigt mycket i arbetet - det finns då inte utrymme för att ta med sig familjen - därav denna regel.  

Tatuering
Det är tillåtet att ha tatueringar på kroppen, vill man så kan man sminka över dem i badklädesmomentet. Stora synliga tatueringar på kroppen drar dock ner vinst chanser.

Plastikoperationer
Det är tillåtet att ha opererat sig, men överdrivna ingrepp och dimensioner på tex bröst och läppar är ej att rekommendera då det inte går hem hos juryn.

Längd/Vikt
Rekommenderad längd för att ha chans att vinna en världsfinalen är mellan 168 - 182cm. Vikten beror ju mycket på hur lång man är, men en sund, hälsosam & sportig "look" är bättre än en trådsmal figur. Killar 175-192cm

Live Casing/Deltävling - Ni väljer själva vilka kläder ni vill ha på er i er presentation!
Deltävlingen sker som en show/modevisning - Utvalda får visa upp sig på scenen så vi ser vilka som är bäst LIVE på scenen.
När ni kommer till en casting -
Tjejer - Ha på er högklackade skor, ta med baddräkt samt var sminkad och klar!
Killar - Ta med badbyxor/shorts,lågskor och snygg klädsel.
På castingen så kommer ni att bli provfotograferade, få gå ett "catwalk" test, samt bli intervjuvade - Därefter blir ni informerade om ni klarat testet och får vara med på finalen/showen i er stad - Bästa tjejerna och killarna går vidare till Sverigefinalen!
Även GULDKORT kan delas ut om det finns fler som är jätte bra, då går även de till Sverigefinalen! GULDKORT kan även delas ut till tjejer/killar vi träffar på våra fester och arrangemang.

Juryn
De som vunnit/blivit utvalda i sin stad är direktkvalificerade till Sverigefinalen, de som ligger på hemsidan som sökandes kommer att bli handplockade av oss där vi bestämmer vilka som skall få vara med i Sverigefinalen.

I Sverigefinalen så har vi som mål att ha 14-18 tjejer och 8-12killar från hela landet geografiskt så gått det går. Dessa kommer att ligga uppe som finalister - de kommer ni att kunna rösta på via hemsidan.
Juryn i Sverigefinalen kommer att bestå av kändisar, sport profiler, sponsorer och folk ur model/skönhetsbranschen.
Alla som går till Sverigefinalen har därmed samma chans att vinna oavsett hur de tagit sig till finalen!
Och Facebook poäng räknas inte, det är mest en kul grej.